Je verliest een spelletje…

Spelletjes zijn leuk. Soms win je, soms verlies je. En wat zeg je als je een spelletje verliest? De uitbreiding van de maand februari 2022 op Wat zeg je dan? Dát zeg je dan! geeft je vier handige oneliners voor als je een spelletje verliest.

Kun jij goed tegen je verlies?

Een spelletje verliezen - kwartet uitbreiding februari 2022

Niet iedereen kan goed tegen zijn of haar verlies. Dat is niet erg. Het is heel menselijk om te willen winnen. Tegelijk is het winnen of verliezen van een spelletje niet het allerbelangrijkste in de wereld. Veel belangrijker en leuker is de band die je hebt met je medespelers. En die relatie versterk je met een passende reactie als je een keer verliest.

Hieronder staan vier suggesties:

1 Gefeliciteerd! Goed gespeeld! Een sportieve reactie, waarbij je je tegenstander de overwinning gunt. Je complimenteert hem of haar voor de manier waarop hij of zij het spel heeft gespeeld.
2 Balen. Ik wilde graag winnen. Je mag best zeggen dat je ervan baalt dat je niet gewonnen hebt. Het is oké om je teleurstelling of boosheid daarover te uiten. Vooral als je weinig geluk hebt gehad tijdens het spel. Als je tegenstander simpelweg beter heeft gespeeld en keurig de spelregels heeft gevolgd, dan verdient hij of zij gewoon je sportieve reactie, zoals hierboven.
3 Dat was leuk. Nog een keer? Met deze oneliner richt je je aandacht op het plezier dat het spel je heeft opgeleverd. En je creëert een nieuwe kans om te winnen.
4 Misschien win ik de volgende keer. Bij deze oneliner richt je je aandacht op de toekomst en op de nieuwe kans bij een volgend spelletje.

Ik hoop van harte dat deze vier suggesties je helpen. Heb je zelf een ander idee? Deel het in een commentaar. Hoe meer varianten, hoe beter.

Tweede uitbreiding

‘Je verliest een spelletje’ is de tweede uitbreiding in 2022 op Wat zeg je dan? Dát zeg je dan, het kwartetspel voor sociale vaardigheden. Als je het basisspel hebt gedownload, dan krijg je elke maand één nieuw kwartet erbij per e-mail. Zo krijg je langzaam maar zeker dus compleet nieuwe kwartetspellen cadeau.

Heb je het basisspel nog niet? Je kunt de ‘zelf-printen’-versie kosteloos downloaden met de oranje knop hieronder. Er is ook een prachtige gedrukte versie verkrijgbaar in de webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *