Over Michiel Commandeur

Michiel CommandeurIk ben Michiel Commandeur, weerbaarheidstrainer en de maker van Wat zeg je dan? Dát zeg je dan!, het kwartetspel voor sociale vaardigheden.

Wat deed jij het liefste toen je kind was? En als tiener? En wat heeft dat je meegegeven voor je volwassen leven?

Voor mij waren het twee dingen: karate trainen en het tekenen van strips en cartoons. Jarenlang bracht ik elke week vele uren door in de dojo en achter mijn tekentafel. Niet met de bedoeling om daar ooit iets professioneels mee te doen, maar gewoon vanuit pure passie.

En toch heb ik daarmee de basis gelegd voor wat ik vandaag de dag doe als weerbaarheidstrainer, mental coach en karate-leraar. Karate heeft me waanzinnig veel geleerd over omgaan met angst, doorzetten, zelfontplooiing en weerbaarheid. En met het strip- en cartoontekenen heb ik een unieke manier om inzichten vorm en inhoud te geven, zodat ik ze kan overdragen op anderen.

Sinds 2012 heb ik mijn eigen bedrijf. Het begon naast mijn baan in loondienst als karateschool in Burgum, waar ik nog steeds met veel plezier lesgeef aan mijn leerlingen. Daarnaast ontwikkelde ik mijn bedrijf tot praktijk voor weerbaarheidstraining en coaching. In de loop der jaren heb ik honderden kinderen mogen trainen, in kleine groepjes en individueel.

Naast die ‘live’ trainingen is het nu mijn doel om een paar digitale en fysieke producten in de wereld te zetten. Zoals het kwartetspel Wat zeg je dan? Dát zeg je dan! Het spel dat kinderen woorden geeft voor allerlei sociale situaties. Ik hoop dat het kwartetspel een waardevol instrument is voor ouders en andere opvoeders. Ik vind het in ieder geweldig leuk om te maken.

Toch is het kwartetspel nog maar het begin… Het spel is het meest zichtbare deel van een hele methodiek voor weerbaarheid die er als het ware onder ligt. Die methodiek ga ik op deze website helemaal uit de doeken doen. Hoe? Met artikelen, uitbreidingen op het kwartetspel, posters, boeken en online trainingen.

Ik heb er zin in! Wordt vervolgd!

Je kunt de ‘zelf printen’-versie van mijn kwartetspel Wat zeg je dan? Dát zeg je dan! kosteloos downloaden met de oranje knop hieronder.  Al bijna 2.600 mensen gingen je voor.

Na je aanvraag krijg je meteen een e-mail met downloadlink naar het basisspel met acht kwartetten. In de dagen daarna krijg je de resterende kwartetten opgestuurd, samen met nog een aantal leuke uitbreidingen en andere bonussen. En elke maand krijg je kosteloos een nieuw kwartet, als aanvulling op het basisspel.

Geen zin om zelf te printen? Als je het basisspel downloadt, krijg je een mooie korting op de prachtige gedrukte versie. En die kun je bestellen in de webwinkel.