Je wilt even alleen zijn

Soms wil je even alleen zijn. Even wat tijd voor jezelf. Hoe kun je aangeven dat je even wat tijd in je eentje wilt doorbrengen? Deze uitbreiding op Wat zeg je dan? Dát zeg je dan! geeft je er vier handige oneliners voor.

Waarom alleen zijn zo belangrijk is

Mensen zijn sociale wezens. We brengen graag tijd met elkaar door. Toch vinden veel kinderen én volwassenen het fijn om soms even alleen te zijn. Dan kunnen ze even ‘resetten’. Je ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft op een dag zó veel verschillende dingen. Het is prettig als je daar even van kunt bijkomen in je eentje.

Herken je dat? En vind je het moeilijk om aan te geven dat je even een poosje alleen wilt zijn? Gebruik dan eens deze oneliners uit Wat zeg je dan? Dát zeg je dan!, het kwartetspel voor sociale vaardigheden. Handig voor thuis, op school of op de speelplaats.

Je wilt even alleen zijn - kwartet
  1. Ik wil even alleen zijn. Kort, bondig en duidelijk. Je hoeft verder niks uit te leggen.
  2. Ik ben graag even in mijn eentje. Dit is een mooie voor op de speelplaats. Samen spelen is fijn. Maar als je even wilt bijkomen van alles wat er gebeurt, dan is het oké om dat aan te geven. Je kunt er bij zeggen dat je later graag weer aansluit, als je dat wilt.
  3. Ik heb wat tijd alleen nodig. Soms maken de mensen om je heen zich zorgen, als je aangeeft dat je alleen wilt zijn. Is er iets aan de hand, vragen ze zich af. Met deze oneliner kun je aangeven dat er niet per se iets (ernstigs) aan de hand is. Maar dat je gewoon even wat tijd voor jezelf nodig hebt om te ‘resetten’.
  4. Laat mij maar even met rust. Dit is een handige voor op school. Soms zorgen je klasgenootjes voor veel afleiding. Dat is misschien goed bedoeld. Maar je kunt er soms ook last van hebben. Met deze oneliner geef je op een kalme, duidelijke manier aan dat je even rustig je ding wilt doen in de klas.

Uitbreiding

‘Je wilt even alleen zijn’ is de eerste uitbreiding in 2022 op Wat zeg je dan? Dát zeg je dan. Als je het basisspel hebt gedownload, dan krijg je elke maand één nieuw kwartet erbij per e-mail. Zo krijg je langzaam maar zeker dus compleet nieuwe kwartetspellen cadeau.

Heb je het basisspel nog niet? Je kunt de ‘zelf-printen’-versie kosteloos downloaden met de oranje knop hieronder.

Een prachtige gedrukte versie kun je bestellen in de webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *